Банкеръ Daily

Новини

Станишев: Големият сблъсък ще бъде Бюджет 2013

bdquo;Големият политически сблъсък ще бъде Бюджет 2013 година. Искаме компенсиране на пенсионерите със 150 лева от октомври и увеличаване на минималната работна заплата до 350 леваrdquo;. Това заяви председателят на парламентарната група на Коалиция за България Сергей Станишев в декларация, представена в Народното събрание.


ГЕРБ следва максимата ndash; не ме гледай какво правя, слушай ме какво ти говоря, заяви още лидерът на левицата. bdquo;Беше нарисувана радостна, оптимистична картина. Имахте повече от три години да реализирате вашата предизборна кампания, но тя не бе реализирана нито за икономиката, нито за увеличаване на доходитеldquo;, заяви лидерът на социалистите.


По думите му обещанията за увеличение на заплатите било чиста демагогия, след като повече от три години ГЕРБ са замразили масово доходите на българските граждани. bdquo;Когато се хвалите за финансите, трябва да кажете цялата истина ndash; има 5 млрд. нови дългове. 27% от българските граждани биха напуснали незабавно България при първа възможностrdquo;, подчерта Станишев.


В приоритетите на левицата през този политически сезон попадат заемането на ясна и категорична позиция по отношение на bdquo;безобразиятаldquo; на управляващите, каза още лидерът на социалистите.


bdquo;Вторият приоритет е да покажем, че има друг начин, че е възможна алтернатива. Имаме 10 ключови политически теми. Най-важната е реализацията на първия референдум в България, за да могат хората да вземат свое решение за Беленеrdquo;, заяви Станишев. По думите му сред другите важни задачи на парламентарната група са гарантирането на условия на честни избори и създаването на нови работни места.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във