Банкеръ Weekly

Новини

Станишев: ГЕРБ вън от разяснителната кампания за ядрения референдум

Централната избирателна комисия трябва да извади ГЕРБ от разяснителната кампания за референдума за ядрената енергетика, който ще се проведе на 27 януари. За това призова лидерът на БСП Сергей Станишев след заседание на Изпълнителното бюро на партията. Той уточни,че Инициативният комитет, който организира подписката за всенародното допитване, вече е изпратил до ЦИК искането.


Според соцлидера 76-те народни представители от ГЕРБ са се регистрирали като привърженици на атомната енергетика, а всъщност са се обявили против, което е в разрез с правилата за провеждане на кампанията.


Освен това ЦИК трябва да санкционира ГЕРБ за заблуждаваща кампания, каквато са водили досега за референдума. Имаме си работа с управление, което е медицински случай, шизофренно управление, каза още Станишев. Той не пропусна да припомни променливите позициии на правителството по различни въпроси.


Лидерът на социалистите коментира още указанията на премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов да се гласува с не на референдума. Не означава, че ГЕРБ се обявяват против развитието на ядрената енергетика в България и всички приказки за седми блок са само прах в очите, изтъкна още Станишев. Той разтълкува позицията на премиера като търсене на коалиционна формула със сините и партията на Меглена Кунева след предстоящите парламентарни избори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във