Банкеръ Daily

Новини

Станимир Флоров: Работим по варианта Гълъбин Боевски да е внасял кокаин за разпространение в България

Работим по варианта Гълъбин Боевски да е внасял кокаин за разпространение в България, съобщи шефът на ГДБОП Станимир Флоров в сутрешния блок на БТВ. По думите му в момента е важно да стане ясно дали дрогата е била предназначена за страната ни или за Европа. У нас доза от един грам от наркотика се търгува на цена от около 160 лева.


Флоров допълни, че антимафиотите имат добро сътрудничество с колегите си в Бразилия и вече се работи по няколко канала в тази насока, тъй като маршрутът е актуален за пренос на кокаин за Стария континент.


Латиноамериканската страна е определяна като рискова дестинация и често се извършват щателни проверки, например как е купен съответният самолетен билет. Освен съмнителното поведение, което довело до проверката на Боевски, Флоров не изключи и варианта българинът да е попаднал в полезрението на полицията след наблюдение на група, занимаваща се с трафик на кокаин.


Между 300 и 400 български граждани са задържани през последните години по същото престъпление, като почти всички се оправдават, че не са знаели какво пренасят, обясни Флоров. Той обаче уточни, че в 99% се оказва обратното.


Директорът на ГДБОП каза още, че бившият спортист досега не е попадал във фокуса на службата, която управлява.


Българската прокуратура очаква официална информация за задържането на олимпийския шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски в Бразилия. Вътрешното министерство е изискало по официален ред данни за ареста от бразилските власти.


Олимпийският шампион от Сидни 2000 година беше арестуван в понеделник следобед на летището в Сао Пауло при опит да излети за Испания. В багажа му са намерени пакети кокаин. Боевски е пътувал с дъщеря си Сара.


Спортистът ще бъде съден по бразилските закони, които предвиждат до 15 години затвор за трафик на дрога.

Facebook logo
Бъдете с нас и във