Банкеръ Daily

Новини

Стачка в Гърция променя движението на шест международни влака, съобщиха от БДЖ

Във връзка с обявената 24-часова национална стачка в Гърция на 5-ти май (сряда), временно се променя организацията на движение на международните влакове между България и Гърция. Това съобщиха от БДЖ.
По тази причина утре международният влак „Румъния” от Букурещ за Солун (през София) ще пътува само до столицата ни. На следващия ден сутринта (5-ти май) същият влак, който пътува по обратното направление (от Солун за Букурещ), ще замине за Букурещ от Централна гара, вместо по обичайното си разписание от гарата в Солун.
За клиентите на националния железопътен превозвач, които ползват тези два международни влака за пътуване на територията на страната, е осигурен влак в състав от два второкласни вагона, който ще пътува по обичайното разписание на международните влакове от София до Кулата и обратно.
През утрешния ден директните спален и кушет вагони за Атина, които се движат в състава на следобедния международен бърз влак от София за Солун, ще пътуват само до Солун. На 6-ти май (четвъртък) същите два вагона, които се движат в състава и на сутрешния международен бърз влак от Солун за София, ще потеглят от гара Солун, вместо от Атина.
Във връзка със стачката, на 5-ти май (сряда) няма да се движат двата сутрешни международни влака, както и двата следобедни международни влака, които пътуват между София и Солун.
„Български държавни железници” ЕАД ще възстановяват сумите на всички пътници, закупили предварително билети за пътуване с отменените влакове за Гърция, съобщиха още от дружеството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във