Банкеръ Daily

Новини

СРЕЩУ ЗАЕМА ЗА КРЕМИКОВЦИ СА ЗАЛОЖЕНИ И АКЦИИ НА ФИНМЕТАЛС

Срещу заема на “Кремиковци” от 325 милиона евро са заложени не само активи на комбината, но и акциите на “Финметалс” - дружеството, собственост на Прамод Митал. Това заявиха лидерите на синдикалните организации в Кремиковци. Те допълниха, че ако притежателите на облигации постигнат съгласие, те веднага могат да станат собственици на “Кремиковци”, ако не се погаси заема.
Ръководството на “Кремиковци” е продавало с широка ръка земи активи на загуба за завода и в полза на управата, най-вече на Александър Томов. Те заявиха отново, че е продаден на частна фирма складът за съхранение на готова продукция, в който има около 9000 тона стока, предаде БНТ. Засега няма иформация дали тази фирма продава за своя сметка. Извъшени са и други сделки. Продадена е също и гара Прокат, от където се експедира продукцията.
Синдикатите заявиха още, че от Кремиковци са насочвани доста средства към ЦСКА. Иначе след среща с директора на отдел Човешки ресурси в комбината госпожа Мита Джа, синдикатите са получили следния отговор за изплащането на заплатите.
След съмненията преди дни, синдикатите вече вярват, че парите за храна и заплатите ще се плащат навреме.

Facebook logo
Бъдете с нас и във