Банкеръ Daily

Новини

Среща на Работната група по разпространение на информацията в Евростат

Директорът на дирекция Европейско и международно сътрудничество и координация Елеонора Аврамова участва в среща на Работната група по разпространение на информацията, която се провежда в Евростат.


По време на срещата ще бъде предложен за одобрение доклада за резултатите от работата на Стратегическата група за комуникации и разпространение на информацията. В доклада се разглеждат няколко проекта, които трябва да бъдат реализирани в рамките на Евросъюза ndash; за уебсайт на Европейската статистическа система, за лого на Европейската статистическа система, за изготвяне на обобщена информация за ЕСС на сайтовете на Националните статистически институти, за насоки за използване на социалните медии за разпространение на статистическа информация (Facebook, You Tube, Wikipedia и др.), за фокусирани уебсайтове. Евростат ще представи и резултатите от изпълнението на Стратегията за разпространение и комуникация на ЕСС.


България взе активно участие в работата на Стратегическата група и беше домакин на една от нейните срещи през месец май тази година. Решенията на работната група ще бъдат представени на заседанието на Комитета на ЕСС на 17 ноември 2011 г. и ще бъдат важна стъпка към реализиране на обща стратегия за популяризиране на Европейската статистическа система (ЕСС) и засилване на доверието на потребителите в европейската статистика.

Facebook logo
Бъдете с нас и във