Банкеръ Daily

Новини

СПРЯХА ПАРНОТО ВЪВ В. ТЪРНОВЦИ ЗАРАДИ НЕПЛАТЕНИ СМЕТКИ

4000 битови абонати, седем училища и четири детски градини във Велико Търново останаха без парно заради дългове на градската Топлофикация към газо-снабдителното дружество Раховец газ. Дължимата сума е само за януари и е в размер на 558 000 лева, предава Дарик радио.
Топлофикация има договор с Булгаргаз ЕАД за доставка на гориво, и с Раховец газ АД за преноса му до топлоцентралата, но заради договори, сключени при лоши условия сега се спори на кое от двете дружества се дължат парите за доставката, обясни заместник изпълнителният директор на Топлофикация Велико Търново инж. Милчо Михайлов.
До миналата година гориво на Топлофикация е доставяно от Раховец, което е дъщерно дружество на Овергаз, и никога не сме имали закъснели плащания. От новата година Топлофикация в старата столица предпочете да работи с друго дружество. Направихме това заради настъпилата либерализация на пазара и последвалото я право на избор, каза още Михайлов.
Въпреки липсата на парно, заради топлото време училищата и детските градини в сряда ще продължат да работят, това е решението ни с днешна дата, утре ще предвиждаме следващи стъпки, ако се наложи, съобщи началникът на отдел Образование Румяна Йорданова.
С въпроса се занимава и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране

Facebook logo
Бъдете с нас и във