Банкеръ Daily

Новини

Спортист на годината на МВР е Силвия Дънекова

Спортната асоциация на МВР отличи най-заслужилите спортисти, треньори и деятели през изминалата 2010 г. На церемонията по награждаването, състояла се в Министерството на вътрешните работи, присъстваха министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, главен комисар Николай Николов – директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, Борис Димитров – директор на дирекция „Човешки ресурси”-МВР и член на УС на Спортната асоциация на МВР, Стефка Костадинова, председател на Българския олимпийски комитет и Стоян Хранов – председател на спортен клуб „Левски”. Те връчиха наградите на отличените за 2010 г. спортисти.
„По традиция наградите на Спортната асоциация на МВР се връчват всяка година. Част от политиката на министерството е да направим всичко по силите ни за добрата подготовка на нашите служители, както и за развитието на масовия спорт. Благодаря на всички за положените усилия и за тяхното участие в различни първенства, на които достойно защитиха авторитета на страната ни и на МВР. От името на ръководството на министерството им пожелавам здраве и късмет”. С тези думи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов се обърна към призьорите.
За „Спортист на годината” бе отличена Силвия Дънекова, полицай на ГКПП Аерогара Варна. Тя е завоювала I място на Европейското полицейско първенство по лека атлетика в дисциплината „3000 метра с препятствия” и II място на маратон „София”
Отбор на годината стана националният отбор на МВР по стрелба - комплексен победител на Балканското полицейско първенство по стрелба, Атина 2010
Призът „Спортен клуб на годината” бе връчен на „Спортен клуб 166 - Смолян” за участие в множество регионални и национални състезания, отлично домакинство на Републиканското първенство по волейбол на МВР и Коледен турнир по стрелба за служители на МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във