Банкеръ Daily

Новини

СПОРЕД ИЛИЯ БОЖИНОВ НЕ Е ИМАЛО ПОДСЛУШВАНЕ НА ДЕПУТАТИ ОТ ДАНС

Не мисля, че има разлика между българските депутати и граждани. Да не говорим, че дори не става въпрос за подслушване, а за поискана разпечатка – кой с кого е говорил, а не какво. Затова по света има лобистика и е ясно кой с кого говори, докато при нас не е така. Това каза в студиото на Тази сутрин Илия Божинов от БСП. Той беше поканен да коментира т.нар. разработки на ДАНС, станали известни след побоя над журналиста Огнян Стефанов.
Ако човек няма какво да крие, не виждам какво толкова, ако си е говорил с журналист. Освен това в никоя друга страна не обсъждат така службите си, отбеляза Божинов.
Връзката между конгреса на БСП и скандала в ДАНС, дори и да я има, е относително малка. Конгресът ще мине и ще замине и няма да е толкова скандален, колкото си мислят, каза още социалистът.
Би трябвало да се притесняваме, ако някой депутат дава информация, вместо да си гледат работата да коват закони. Скандалът е по-скоро икономически, а не политически, предположи Божинов.
ДАНС е орган, който тепърва ще изгражда авторитета си. Смешно да е посочваме кой и как да работи там. Ние не можем да преценявам мотивите на агенцията, смята той. Въпросът е защо политиците искат подобна информация от ДАНС и второ – защо ДАНС им я показва. Секретната информация не трябва да се разгласява. Не им е работа да я изнасят, категоричен е Божинов.
Тези, които най-много викат, те изнесоха информацията от ДАНС, и то, за да извлекат политически дивиденти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във