Банкеръ Daily

Новини

СПОРЕД ЯНЕ ЯНЕВ, СЛЕДВАЩИЯТ КАБИНЕТ ЩЕ БЪДЕ МЕЖДУ ГЕРБ И РЗС

Има голяма вероятност следващият кабинет да бъде двупартиен, съставен от ГЕРБ и партия Ред, законност и справедливост. Това заяви днес във Варна лидерът на РЗС Яне Янев.
По думите му до партньорство между двете сили ще се стигне, ако ГЕРБ изпълни седем условия на РЗС. С решение на Политическия съвет на РЗС от днес бизнесменът Веселин Марешки е изваден от листата на партията за изборите за ЕП, каза Янев. Той добави, че
партията ще подаде сигнал до ДАНС да бъде проверена дейността на Марешки, както и дали е купувал гласове на местните избори във Варна. Резултатите от проверката ще покажат дали можем да партнираме с Марешки, посочи Янев.
Той каза, че до 15 май ще стане ясно кой представител на Варна ще бъде включен в листата на партията за ЕП. Янев добави, че листите за Народно събрание ще бъдат обявени след 7 юни, предаде БТА. Варна е община с корупционни практики, без аналог в цялата страна, каза Янев. По думите му в момента юридическият екип на РЗС изяснява икономическите схеми, чрез които работи кметът на града Кирил Йорданов. До 10 дни ще бъде подготвен и внесен сигнал до ДАНС и прокуратурата за работата на Йорданов, посочи Янев.
В отговор кметът Кирил Йорданов коментира, че от 18 години е пред очите на съгражданите си и те знаят много добре за какво става дума, особено в предизборен период. Нямам време да влизам в лични разправии с Яне Янев, освен това сега започваме сериозна строителна програма и трябва да работим за града, посочи кметът.
Той каза, че очаква проверката на компетентните органи и резултатите от нея. В отговор на въпрос Йорданов посочи, че ако ще търси правата си по съдебен път, няма да е за клевета, а за набедяване, където наказанията са по-сериозни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във