Банкеръ Daily

Новини

SPIRIT of Burgas, отново получи номинация в категория Best Overseas Festival на UK Festival Awards

Най-добрият музикален фестивал на България - SPIRIT of Burgas, отново получи номинация в категория Best Overseas Festival на UK Festival Awards, съобщават от пресцентъра на община бургас. Така той има шанс да грабне приза в състезание с такива утвърдени от години големи събития, каквито са Amsterdam Dance Event, Global Gathering, Exit, Sziget и др. На фестивално ниво в музикалния свят тези награди са еквивалент на Оскарите във филмовото изкуство. От община Бургас призовават феновете да SPIRIT of Burgas на адрес: http://www.festivalawards.com
След кратка и бърза регистрация в сайта на Британските фестивални награди, е достатъчно само едно кликване, за да даде човек своя глас за българския фестивал, успял да създаде по-добър имидж на страната ни пред Европа и света. Освен това всеки гласувал получава потенциалната възможност да получи 2 билета за всеки спечелил награда фестивал.
С третото си издание бургаският фестивал показа, че с всяка година се развива и това няма как да не бъде забелязано от европейската музикална общност. Всъщност тя му отдаде своята почит още след появата му през 2008 г. Тогава той бе номиниран за Best European Festival. През миналата 2009-та година събитието бе посочено от „Таймс” за една от най-добрите фестивални дестинации, а програмата му бе разпространена в европейската мрежа на MTV в 16 страни. SPIRIT of Burgas намери мястото си и в списъка на номинираните за Best Medium Sized Festival на първите European Festival Awards през януари тази година.
С най-новото си издание SPIRIT of Burgas доказа, че постоянно подобрява както качеството на сцените и звука, така и цялостната си организация. Присъствието на такива артисти като The Prodigy, Apollo 440, DJ Shadow, Unkle, Serj Tankian, Gorillaz Sound System и Grandmaster Flash събра рекорден брой публика на плажа в Бургас това лято.
UK Festival Awards ще се раздават на гала церемония в Лондонската футуристична зала “O2” на 18 ноември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във