Банкеръ Daily

Новини

Спират командировъчните на служителите при задграничен мандат за почивните и празнични дни през време на ползвания от тях отпуск

Спират командировъчните пари на служителите при задграничен мандат за почивните и празнични дни през време на ползвания от тях отпуск. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Министерски съвет одобри Постановление за допълнение на Наредбата за командировъчните средства при задграничен мандат. Новият текст предвижда в срок до края на тази година да се спре изплащането на командировъчни пари за почивните и празнични дни на дългосрочно командировани в задграничните представителства на Република България служители през време на ползвания от тях отпуск. Изключения се правят само за случаите при отпуск поради временна неработоспособност и поради бременност и раждане.
Според текстовете в Наредбата за командировъчните средства при задграничен мандат, за времето на пребиваването зад граница служителите получават освен възнаграждението си и командировъчни средства.
Промяната се прави в изпълнение на мерките за ограничаване на публичните разходи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във