Банкеръ Daily

Новини

СПИРАНЕ НА ПРЕГОВОРИТЕ ЗА УЧАСТИЕ В ГОЛЕМИ ПРОЕКТИ ПОИСКА БОЙКО БОРИСОВ ОТ ПЕТЪР ДИМИТРОВ

Временно спиране на преговорите за участие в големи международни инвестиционни проекти, като АЕЦ „Белене”, „Южен поток”, изграждане на ТЕЦ в Скопие, поиска в писмо лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Писмото е по повод това, че в ръководството на ПП ГЕРБ се получават тревожни сигнали за действия в държавните предприятия, които не отчитат финансово–икономическата криза, в която се намира националната икономика и интересите на държавата като цяло.
Считам за необходимо, в качеството Ви на орган, упражняващ правата и задълженията на държавата в тези предприятия, незабавно да наредите да бъде преустановено разпореждането с активите и имуществото им, а именно:
1. Забрана на продажбата и изкупуването на ДМА.
2. Забрана за сключване на нови лизингови кредитни договори.
3. Спиране процедурата по емитиране на облигационен заем за Българския Енергиен Холдинг, в размер на 100 000 000 (сто милион) EUR.
4. Временно спиране на преговорите за участие в големи международни инвестиционни проекти – АЕЦ „Белене”, „Южен поток”, изграждане на ТЕЦ в гр. Скопие – Македония.
5. Временно преустановяване на преговорите за сключване на нов договор за доставка на руски природен газ за нашата страна.
Тези действия ще бъдат възобновени след задълбочено проучване и анализиране от страна на компетентните държавни органи, специалисти и експерти, които ще поемат ръководството на националната икономика, в резултат на променената политическа обстановка в нашата страна след проведените на 05. 07. 2009 г. Парламентарни избори.
В писмото Борисов иска в срок от три дни Петър Димитров да го уведоми за извършените от негова страна действия в тази насока.

Facebook logo
Бъдете с нас и във