Банкеръ Weekly

Новини

Спипаха столичното „Озеленяване“ със сериозни нарушения

Сериозни нарушения са установени в дейността на общинското дружествоОзеленяване. Това съобщи кметът на София Йорданка, който представи пред журналисти резултатите от проверки на Вътрешен одит за цялата 2011 година в 5 общински фирми и в Столичната общинска агенция за приватизация.


Най-много препоръки, цели 32, са направени на Озеленяване. Там са открити нарушения при възлагането на обществени поръчки, при финансовото управление и контрол, както и при сключените договори с клиенти и контролните процедури, обясни Фандъкова.


Инспекциите показват още, че с най-много провинения е звеното Цветопроизводство. В дружеството не са издавани касови бележки, фактурите не съдържат нужните реквизити, не става ясно колко цветя са закупени и колко са реализирани, каза шефът на дирекция Вътрешен одит Димитринка Симова. Освен това се оказва, че част от сключените договори са за над 3 години, като дружеството не е получило одобрение от Столичния общински съвет.


Междувременно от проверката става ясно още, че звеното Цветопроизводство е на загуба от 32 хил. лева. Резултатите от одита ще бъдат предоставени на Софийската градска прокуратура, за да бъдат добавени като доказателства в процеса на разследване.


Столичният кмет припомни, че от пролетта Озеленяване е с ново ръководство. По думите й към Столичния общински съвет, който е принципал на дружествата, няма да бъдат отправени препоръки за смяна на ръководствата на проверените общински фирми.

Facebook logo
Бъдете с нас и във