Банкеръ Daily

Новини

Спешни мерки против възникването и разпространението на грип щам A H1 N1 предприема ВМА

Спешни мерки против възникването и разпространението на грип щам A H1 N1 набеляза ръководството на ВМА и разпрати до всички поделения и медицински звена на Министерството на отбраната и Българската армия, съобщиха от академията. Според тях всички съмнителни случаи на заболели с грипоподобни симптоми в системата трябва да бъдат насочвани към медицинските пунктове на поделенията или към най-близките инфекциозни отделения в страната.
Всеки пациент с грипоподобни симптоми, преминал през кабинетите на Консултативно-приемното отделение или спешните звена на ВМА, да се насочва незабавно за консултация в спешния инфекциозен кабинет, а във военните болници във Варна, Пловдив и Плевен - към разкритите грипни кабинети. Случаите с респираторни проблеми в Сливенската военна болница задължително да преминават през инфекциозното й отделение.
Персоналът във военномедицинските служби, както и във всички спешни и инфекциозни звена на ВМА и регионалните й структури, задължително да работи с маски и ежедневно да извършва дезинфекция с хлорни препарати. Научноприложният център за военна епидемиология и хигиена към ВМА да изготвя ежедневно обобщена информация за преминалите случаи с грипоподобни заболявания в Българската армия. На отдел „Военна фармация” е разпоредено да осигури готовност за снабдяване с препоръчаните от СЗО препарати – Тамифлу и Реленца.
Във връзка с предприетите мерки против разпространението на A H1 N1 се прекратяват свижданията с хоспитализирани пациенти във всички структури на ВМА в цялата страна – МБАЛ-София, МБАЛ-Пловдив, МБАЛ-Варна и МБАЛ-Сливен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във