Банкеръ Daily

Новини

Специалисти от България и Германия ще преглеждат мечките в Белица

Специалисти от България и Германия от сряда до събота ще участват в ежегодния ветеринарномедицински преглед на мечките в Белица. Това съобщиха от Фондация „Четири лапи”. Тази година за първи път в екипа от специалисти ще се включи и очен лекар. Д-р Тумбев от Благоевград, който е един от най-добрите офталмолози в страната, ще провери състоянието на очите на Добри, Наташа и Лейди М. От Германия пристига зъболекарят д-р Марк Лузе, който ще продължи лечението на зъбите на мечките по график, изготвен още през 2008 г. За общото здравословно състояние и анестезията ще се грижи екипът на проф. Аминков от Лесотехническия университет в София.
По същото време екип на „Четири лапи” ще кастрира, ваксинира и обезпаразитява бездомните животни в града в своята мобилна амбулатория. Това е шести проект на фондацията за тази година, като до момента са обработени 964 животни (544 кучета и 420 котки) в общините Бобов дол, Пловдив, Завет, Цар Калоян и Самуил.
„Четири лапи” е международна организация за защита на животните със седалище Виена и представителства в осем страни, сред които и България. В Брюксел функционира и офис по европейска политика. У нас „Четири лапи” е позната най-вече с Парка за танцуващи мечки в град Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо и с проектите си за кастриране на бездомни животни. Всички проекти и кампании на „Четири лапи” се финансират изцяло от дарения, идващи от над 400 000 поддръжници на организацията от целия свят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във