Банкеръ Daily

Новини

Специален земеделски кредит предлага Банка Пиреос България

За втора поредна година Банка Пиреос България предлага кредитен продукт, който има за цел да улесни земеделските производители в страната. Чрез него те могат да развиват своя бизнес, докато чакат финансово подпомагане по Схемата за единно плащане за единица площ. Земеделският кредит е първият продукт, разработен от банката, за подпомагане на фермерите и предоставя възможност за финансиране с едни от най-ниските на пазара лихвени проценти, които в зависимост от параметрите на кредита могат да достигнат до 7,5% за кредити в лева. Банката предоставя финансиране до 90% от субсидията.
Заемът е предназначен за земеделски производители, които са кандидатствали за получаване на безвъзмездна помощ по Схемата за единно плащане за единица площ и са получили удостоверение от ДФ „Земеделие” за нейния размер. Земеделският кредит може да бъде използван за периода докато бъде изплатена субсидията.
„Ние предлагаме гъвкави условия, тъй като това ще помогне на земеделските производители да избегнат стресови ситуации докато чакат субсидиите от ЕС и да развиват бизнеса си с чувство на сигурност за бъдещето. Банка Пиреос България подкрепя земеделския сектор като цяло и ние считаме, че неговото развитие е от ключово значение за страната, особено в този период, когато са налице първите признаци на възстановяване от глобалната криза”. Това заяви Атанасиос Куцопулос, Главен изпълнителен директор на банката.
Кредитната институция предлага и специална сметка, по която земеделските производители могат да получат своите субсидии. Нейното поддържане е безплатно и няма изисквания за минимално салдо по нея. Тези производители, които разполагат с над 1000 лева по сметката си, ще получават 2% годишна лихва.

Facebook logo
Бъдете с нас и във