Банкеръ Daily

Новини

СПАСИТЕЛИ ОТ ВЕДОМСТВОТО НА ЕМЕЛ ЕТЕМ НА СЪСТЕЗАНИЕ В МОНТАНА

В Центъра за професионално обучение на Министерството на извънредните ситуации (МИС) в Монтана се провежда състезание между аварийно-спасителните групи от териториалните дирекции на министерството, съобщиха от ведомството. Състезанието, между представителните групи от всички спасителни отряди в страната, започна на 16 юни и ще приключи на 10 юли с излъчване екипа на първенците.
Съгласно регламента на състезанието, спасителните групи, представляващи териториалните дирекции, бяха определени чрез състезания в рамките на всяка дирекция. През първия етап на състезанието в Центъра за професионално обучение на МИС, екипите от дирекциите се разпределят в пет групи, формирани на териториален принцип и съобразно потенциалните опасности в съответните райони. Спасителните екипи - първенци от така обособените пет групи, ще участват във втория, финален етап на състезанието. На него ще бъде излъчен най-добрия спасителен екип на МИС.
До момента са приключили състезанията на три предварителни групи от общо 16 териториални дирекции, като най-добри в тези групи са представителите на Разград, Бургас и Шумен.
Целта на провежданите състезания е да се провери готовността на спасителите за извършване на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи. Регламентът за оценка на екипите е залегнал в разработения сборник с нормативи, които включват елементи от професионалната подготовка за работа с инженерна техника, екипировка и средства за химическа, радиационна и биологична защита, както и моментното физическо състояние на спасителите. Председател на комисията, която оценява постиженията на екипите е Николай Пенчев, директор на териториалната дирекция на МИС в Монтана

Facebook logo
Бъдете с нас и във