Банкеръ Daily

Новини

Спад в доверието към Бойко Борисов

С 3% е намаляло одобрението за премиера Бойко Борисов, като в началото на ноември той се ползва с доверието на 43 % от българите. Това сочат резултатите от представително проучване на Националния център за изучаване на общественото мнение, проведено между 1 и 7 ноември сред 1000 пълнолетни в 86 населени места в цялата страна.


Според анкетата, премиерът се получава най- висока подкрепа сред симпатизантите на ГЕРБ ndash; 91 на сто.


През ноември няма значима промяна в дела на доверие към президента Росен Плевнелиев, който получава 52 % одобрение. Недоверие към работата на държавния глава продължават да изразяват една трета от интервюираните.


Леко нараства одобрението за работата на полицията и на армията - съответно с 2% и с 1 на сто. В началото на ноември 42 % одобряват МВР, а 40 % ndash; войската.


Лек ръст, с по 2 на сто, бележи одобрението към дейността на съда и на прокуратурата. Въпреки това, обаче, одобрението към двете институции остава ниско.


Българската православна църква е одобрявана от 48 на сто от българите. Изследването приключи в дните около смъртта на патриарх Максим и данните не съдържат оценки за последвалите събития.

Facebook logo
Бъдете с нас и във