Банкеръ Weekly

Новини

Спад на нови работни места в Лондон за 2012-та

Броят на новите работни места в Лондон е спаднал с повече от три пъти сравнено с година по-рано. Това се посочва в изследване на агенцията за набиране на персонал Astbury Marsden.


Според анализа през 2012 година в британската столица са разкрити малко над 35 хиляди нови работни места, което е с 35% по-малко от предходната 2011-та. През декември са наети близо 800 служители, а за същия месец в предходната година работа са получили 1 490 души.


Спадът се дължи основно на намаляването на разходите в по-голямата част от финансовите и кредитни институции. Банките закриват работни места, следствие на по-стриктните регулации в еврозоната и притесненията за своето влияние върху приходите от търговски и инвестиционни банкови операции.


Изминалата 2012-та година беше натоварена за отделите по човешки ресурси в Лондон, тъй като фокусът на главния мениджмънт беше върху съкращаване на разходите. Това коментира Марк Камерън, главен оперативен директор в Astbury Marsden.


По-строгите регулации като високите капиталови изисквания, вдигнаха разходите по време в което, заплатите спаднаха в следствие на редица фактори, сред които бе и продължаващата слаба икономика и малката търговска дейност, допълни още експертът.


По думи на Камерън съкращенията са били значителни през 2012 година, защото банките са извършили цялостно преструктуриране, включително закриване на цели бизнес подразделения. Той даде за например Швейцарската банка UBS, която уволни 10 000 свои служители на Острова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във