Банкеръ Daily

Новини

Сосиете Женерал Експресбанк с нови члена в управителния си съвет

Надзорният съвет на Сосиете Женерал Експресбанк единодушно избра нови членове на управителния съвет на банката. Те са Бертран Козароло, който е и търговски директор, Мария Русева, директор Корпоративно и инвестиционно банкиране, и Даниела Христова – корпоративен секретар.
Бертран Козароло завършва Института за политически науки в Париж, както и Националното училище по администрация на Франция. Професионалният си път започва в Главния инспекторат на Министерството на финансите на Франция. Присъединява се към Сосиете Женерал (Societe Generale) през 2004 г., където работи по проекти за придобивания във Финансовия отдел на групата. През 2006 г. е назначен за главен финансов директор в една от водещите египетски банки, филиал на Сосиете Женерал– NSGB (National Societe Generale Bank of Egypt).
Мария Русева изучава Международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство, София и завършва магистърска степен по Бизнес администрация в Университета в Лайпциг, Германия. От 1999 г. тя работи в сферата на корпоративното банкиране. След 6 години в HVB, с последна позиция директор Мултинационални корпоративни клиенти, през 2006-а се присъединява към Сосиете Женерал Експресбанк, където досега бе директор Корпоративно и инвестиционно банкиране.
Даниела Христова завършва Юридически факултет на СУ “Климент Охридски. През 1993 г. е назначена за юрисконсулт в Правен отдел на Централно управление “Транспортна банка”, преобразувана в ЕКСПРЕСБАНК – Варна. През 2001 г. поема поста началник на правния отдел в банката. От ноември 2007 г., Даниела Христова е корпоративен секретар в Сосиете Женерал Експресбанк и под нейно управление са Правен отдел, отдел Нормативно съответствие, Вътрешна администрация и отдел Качество.

Facebook logo
Бъдете с нас и във