Банкеръ Daily

Новини

Софийската районна прокуратура върна молбата на Басейнова дирекция за връчване на акта на нарушител

Софийската районна прокуратура върна молбата на Басейнова дирекция Западнобеломорски Район - Благоевград, в която се иска да бъде връчен на нарушителя акт за установяване на административно нарушение и резолюция за спиране на административнонаказателното производство. Това съобщиха от държавното обвинение. Съгласно наказателното законодателство на страната прокуратурата не изпълнява функции по връчване на актове за установяване на административни нарушения, изготвени от административните органи.
Съобразно разпоредбите на Закона за административните нарушения и наказания /ЗАНН/ правомощие на административния орган е при установяване на административно нарушение да приключи административнонаказателното производство, в т.ч. и да връчи акта за установяване на административно
нарушение.
Съгласно чл.43, ал.4 от ЗАНН Басейнова дирекция ЗападнобеломорскиРайон - Благоевград може да ползва единствено съдействието на общинската администрация по местоживеене на нарушителя, се посочва още в мотивите на прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във