Банкеръ Daily

Новини

СОФИЙСКА ВОДА С НОВА УСЛУГА

От началото на месец юни клиентите на „Софийска вода могат са ползват допълнителна услуга за метрологична проверка на индивидуалните водомери. Новата комлексна услуга ще обхваща целия процес от демонтажа на водомера до финалното му пломбиране след като отново е на инсталацията. Услугата се извършва в предварително заявен удобен час за клиента и е на стойност 23 лева (с ДДС).
Фирмата ще демонтира стария водомер от водопроводната инсталация и ще провери изправността му в акредитирана метрологична лаборатория.
Ако резултатът от проверката е положителен, водомерът да бъде монтиран обратно и пломбиран от представителите на „Софийска вода, веднага щом като е поставен на инсталацията, съобщиха от компанията.
Метрологичната проверка на водомерите е задължителна и съгласно нормативната уредба всеки клиент сам трябва да се погрижи водомерите му периодично да бъдат тествани, за да се гарантира, че уредите са в изправност и точно отчитат количеството вода, преминаващо през тях.
В следващите три месеца новата услуга на „Софийска вода ще се предлага за клиентите от ж.к. Младост. Постепенно тя ще се развива и през септември ще обхване и други райони от столицата.
От няколко години дружеството предлага подобна допълнителна услуга и за доставка, монтаж и пломбиране на нови водомери

Facebook logo
Бъдете с нас и във