Банкеръ Weekly

Новини

София Хотел Балкан отчете печалба в края на декември

Дружеството София Хотел Балкан АД, което управлява петзвездния Шератон София Хотел Балкан в София, отчете пред акционерите си печалба в края на четвъртото тримесечие на 2012 г. в размер на 580 хил. лева. Това става ясно от счетоводния му отчет.


Хотелът е идеално разположен в сърцето на София, в самия административни, бизнес и шопинг център, близо до катедралата Александър Невски, операта, художествената галерия и историческите забележителности. Възползвайки се от тези си предимства дружеството увеличава оборота си в края на периода до 17.226 млн. лв., което пък е с 9.50% повече спрямо същия период на 2011-а. Нетните приходи от продажби в края на декември са на стойност 15.242 млн. лв. и формират 88.48% от всички парични постъпления на туристическото дружество. На годишна база те показват лек спад - с 1.81 на сто.


За положителния финансов резултат на фирмата принос има и програмата за икономии, която е намалила с 2.54% общите разходи за дейността на хотела.


Като следствие от всичко това е и увеличението на собственият капитал на дружеството, който вече е в размер на 39.763 млн. лв., или с 8.57% повече спрямо същия период на 2011-а.


През периода октомври-декември 2012 г. през БФБ-София са изтъргувани едва две акции на дружеството в една сделка. Цената, която е била платена за тях е 9 лв. за един брой.


Шератон София Хотел Балкан предлага 184 модерно оборудвани хотелски стаи, ресторанти, дневен и нощен бар, казино,спортен център, бизнесцентър, елегантни бални зали и функционални конферентни зали безжичен интернет, както и два луксозни етажа с ВИП салон, модемни връзки, директен достъп до Интернет, лични сейфове в стаите и елегантен Президетски апартамент.


В този хотел естетиката и безупречното обслужване вървят ръка за ръка. Не случайно Шератон София е част от световно известната Луксозна Колекцияна хотелската верига Starwood Hotels amp; Resorts. Целта е гостите да се чувстват не просто добре, а изключително добре.

Facebook logo
Бъдете с нас и във