Банкеръ Daily

Новини

София е домакин на Международно състезание по право на Европейския съюз

София е домакин на Международно състезание по право на Европейския съюз, което ще се проведе на 1 и 2 май. Участие са потвърдили 18 отбора от студенти-юристи. България ще бъде представена от два тима – от Софийския университет и от Университета за национално и световно стопанство. състезанието е под патронажа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева
Финалът на състезанието ще се проведе в Аулата на Софийския университет Св. Климент Охридски, съобщи председателят на Сдружението за международни състезания по право Димитър Делчев. Отборите ще трябва да представят вариант за съдебна практика в ЕС по предварително зададен казус.
Темата на дебата е за конфликта между две от политиките на ЕС - за защита на личните данни и за прозрачност при усвояването на европейските фондове, посочи Димитър Делчев. Той поясни, че един от аспектите на казуса е дали имената на бенефициентите на средства от европейските фондове да бъдат публикувани в интернет.
Организатори на състезанието по европейско право, което се състои от 1995 г., са Британският център по право на Университета в Кеймбридж и Департаментът по европейско право на Варшавския университет. Надпреварата е под егидата на Съда на Европейския съюз.

Facebook logo
Бъдете с нас и във