Банкеръ Daily

Новини

София-БТ заяви желанието си за преместване на по-горен сегмент

В БФБ-София АД е постъпило заявление за преместване на Неофициален пазар на акции, сегмент А, от София-БТ АД - София (3JU), съобщиха от борсовия оператор.
В момента акциите на публичната компания се търгуват на Неофициален Пазар на акции, сегмент B. Регистрираният капитал на фирмата е в размер на 1 216 870 лв., разпределени в същия брой акции с номинална стойност от по 1 лв. всяка.
На борсовата сесия на 9 март бяха изтъргувани 96 книжа от тютюневата фабрика при средна цена от 47.370 лв. за дял, което е спад с 1.64% спрямо предходния ден.
София-БТ е проспериращо модерно предприятие за производство на тютюневи изделия. Основните дейности на компанията са: производство на тютюневи изделия, промишлена обработка на тютюни, търговия с тютюни и тютюневи изделия.
От 2004 г. дружеството има безсрочни лицензи за производство на тютюневи изделия и за промишлена обработка на тютюни.
Гамата от тютюневи изделия, които дружеството произвежда са американ и виржиния бленд. Произвежданите марки цигари отговарят на изискванията на ЕС за съдържание на катрани, никотин и въглероден оксид. Дизайните и опаковките на различните асортименти са съобразени с предпочитанията на потребителите и с модните тенденции в тази област.
От 2006 г. София-БТ произвежда слим цигари, както и опаковка тип пилоу с 16 цигари в опаковка.
Дружеството произвежда т.нар. генерични марки цигари (собственост и по поръчка на клиента), предназначени за износ.
Гаранция за изпълнение на тази наша мисия е изграждането, поддържането и развитието на Системата за управление на качеството, отговаряща на модел ISO 9001:2000 и възприетите принципи на Международната организация по стандартизация (ISO).
София-БТ е сертифицирана по ISO 9001:2000 през 2006г. от Bureau Veritas Certification, с област на сертифициране – Промишлена обработка на тютюни, производство и търговия на тютюневи изделия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във