Банкеръ Daily

Новини

Софарма спечели две награди Продукт на годината в Украйна

През септември тази година фармацевтичната компания Софарма АД е спечелила две награди Продукт на годината в Украйна в ХІ-я ежегоден конкурс Панацея 2010, съобщиха от фирмата. В съревнованието се раздават награди в различни категории, а именно: Продукт на годината, Аптека на годината, Аптечна мрежа на годината, Личност на годината, Компания на годината, Социален проект на годината.
Победителите в номинацията Продукт на годината се определят по редица показатели, като: дял на продукта на пазара в своя сегмент, динамика на ръстта на обемите реализация в аптечната мрежа, значимост на продукта в асортимента на аптеките, съотношение цена/качество, рекламна поддръжка на продукта, честота на предписване от лекарите и препоръчване от аптекарите и т.н. Аналитичните данни за конкурса са подготвени от независими украински и международни маркетингови фирми: Компания Бизнес-Кредит, Comcon Pharma Ukraine, SMD (Support in Market Development), MDM (Medical Data Management) и други.
Софарма АД победи в номинацията Продукт на годината с два свои продукта - сиропът за кашлица Бронхолитин, в категорията Средства, предписвани при кашлица и простуда, сиропи и фитопродукта си Карсил в категорията Средства, предписвани при заболявания на черния дроб и жлъчните пътища, твърди форми. Двата продукта са водещи от години в портфолиото на компанията и са добре познати и със широко приложение в Украйна и на редица други пазари, на които Софарма АД изнася своята продукция. Наградите потвърждават доброто име на компанията и стабилните й позиции на фармацевтичния пазар в Украйна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във