Банкеръ Daily

Новини

Социалното министерство организира семинар за обучени на възрастни

Министерство на труда и социалната политика организира семинар на тема „Обучение на възрастни в контекста на политиката на пазара на труда”. Двудневният форум ще се проведе в Българо-германския център за професионално обучение в Царево. Началото е от 10:00 часа в четвъртък, 16 септември.
По време на семинара ще бъде представен австрийският и българският опит и добри практики за организиране на обучение на възрастни, стандарти за качество на обучението, мониторинг и контрол на обучението и инструменти за осигуряване на качество на обучението.
Ще участват около 40 експерти от социалното ведомство, Министерството на образованието, младежта и науката, Националната агенция за професионално образование и обучение, Федералното министерство на труда, социалните въпроси и защита на потребителите на Австрия, Националната служба по заетостта на Австрия, Института за професионално обучение на Австрия, представители на социалните партньори, обучаващи институции и бюрата по труда от област Бургас.
Семинарът се провежда в рамките на Проект за сътрудничество в областта на политиката на пазара на труда между социалното министерство и Федералното министерство на труда, социалните въпроси и защита на потребителите на Австрия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във