Банкеръ Daily

Новини

Собственици на къщи за гости в Източните Родопи учат английски, за да посрещат чуждестранни туристи

Общо 13 предприемачи от района на Ивайловград получиха днес сертификати за успешно завършен курс по английски език, организиран и финансиран от българско-холандския проект за развитието на Източните Родопи „Новото тракийско злато”.
От октомври 2010 до края на февруари собственици на хотели и къщи за гости, както и служители в сектори, свързани с туризма преминаха начално ниво А1 по системата New Inside Out.
Според оценката на преподавателката им Димитрина Иванова, учителка по английски език в Ивайловград, и обучителната организация Аскора – Кърджали, 13-те курсисти се справят добре с началното ниво на английския. Проектът „Новото тракийско злато” планира те да бъдат обучени и във второ ниво, което ще стане следващата учебна година. Междувременно в силния туристически сезон през пролетта и лятото курсистите ще имат възможност за „езикова практика” с говорещите английски туристи, които посещават Източните Родопи.
До края на този месец предстои да приключат и двата курса на обучение по английски език – нива Beginner (A1) и Elementary (A2) в район Маджарово.
Догодина „Новото тракийско злато“ планира да организира курсове по английски за ангажирани в туризма предприемачи и експерти в Маджарово и Крумовград (района на Студен кладенец).
Според екипа на проекта Източните Родопи имат огромен потенциал за развитие на екотуризъм, който може да се превърне в алтернатива на отмиращи икономически дейности като тютюнопроизводството. Екипът е убеден, че развитието на екотуризма, съчетано с другите два компонента на „Новото тракийско злато” – биологичното земеделие и дивата природа, ще създаде нов устойчив поминък и ще превърне Източните Родопи в привлекателно място – както за живеене, така и за отдих.

Facebook logo
Бъдете с нас и във