Банкеръ Daily

Новини

Собственици на Бентли декларирали, че живеят с минимална работна заплата

Сред 105-мата българи, притежатели на автомобили с марка Бентли, има такива, които са декларирали пред данъчните, че живеят с минимална работна заплата. Това съобщи в интервю за БНР изпълнителният директор на на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов.
От приключилите 46 проверки при 15 от собствениците на луксозните коли се засичат фрапантни разминавания между доходите и начина им на живот. По думите на Стефанов те дават смехотворни обяснения откъде имат пари, за да карат Бентли.
Една от фирмите, която притежава 209 леки коли, сред които и Бентли, единствените доходи, които са посочили, това са заеми от физически и юридически лица. Друга пък фирма, която е задлъжняла към банките с 3 млн. лв., съкращава своите служители и работници, работи на загуба, взема също заеми от 2 млн. за да може да си позволи да си плаща лизинговите вноски, за да карат Бентли собствениците. Едно от физическите лица пък е декларирало, че е получил 600 000 евро от 100-ина на брой други физически и юридически лица. Много добри приятели. Нашите анализи показват, че през последните години са раздадени в България между физически и юридически лица 2 700 000 000 лв. Повече от половината, да не кажа и 90%, са фиктивни, коментира изпълнителният директор на НАП.
Стефанов добави, че Бентли, регистрирано като баничарка, за да се източи ДДС, не е засечено, но се оказва, че има автомобил Инфинити, преустроен като товарен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във