Банкеръ Daily

Новини

Снимки на студенти от Университета по библиотекознание ще влязат в Мултимедийния каталог на България

Снимки на студенти от Университета по библиотекознание и информационни технологии в София ще влязат в Мултимедийния каталог , който представя възможностите за туризъм в България. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков откупи кадри от изложбата за културно-историческото наследство, организирана в рамките на конференцията Обществото на знанието и хуманизмът на XXI век. Снимките са правени в рамките на летните студентски практики през 2011 г. и традиционния българо-турски летен университет Странджа планина и нейната роля в преноса на цивилизации Изток ndash; Запад.


Трайков разгледа експозицията заедно с ректора на университета проф. Стоян Денчев, проф. Валерия Фол и студентите, които чрез Института за културно-историческо наследство са имали шансът това лято да се докоснат до реалната работна реда, да направят своите първи археологически открития, да опознаят културните и историческите паметници на страната ни.


Огромното си културно наследство и всекидневните открития, които българските учени продължават да правят, превръщат културния туризъм в потенциалът, който ще развие националния туристически продукт, заяви Трайков. Той припомни, че България има Стратегически план за развитие на сектора и е координатор по Дунавската стратегия на ЕС в сферата на туризма, което ни дава допълнителни възможности. В новия туристически портал на България има богат мултимедиен каталог на туристическите обекти и възможностите за целогодишен туризъм в страната. Културният туризъм и другите алтернативни форми на туристическото предлагане са акцент при представянето на България като туристическа дестинация на международни изложения, панаири, в рекламните и информационни кампании, на събития, допълни министърът. Той поздрави студентите и преподавателите в университета, където са създадени специалности в сферата на културно-историческо наследство, информационни ресурси в туризма и културния туризъм за специализирано обучение в сектора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във