Банкеръ Daily

Новини

Снежна буря блокира част от Канада

Снежен ураган връхлетя Централна и Източна Канада и обърка въздушния трафик и пътното движение от провинция Онтарио до атлантическото крайбрежие, предаде Франс прес. Започналите в събота вечерта край Торонто и Отава снеговалежи и силни ветрове обхванаха Квебек и провинциите по атлантическия бряг чак до Нюфаундленд.


Канадската служба за околната среда съобщи в неделя, че снежната покривка на места е 35 сантиметра. Стотици жители на Квебек останаха без ток. В повечето източни провинции се очаква снегът да спре днес, увериха синоптици. Въздушният трафик в региона бе сериозно нарушен и стотици полети - анулирани. Останалите самолети се движат със сериозни закъснения и при излитане, и при кацане, съобщиха летищните власти в Торонто, Отава, Монреал и Халифакс.


Част от пътищата са затворени заради поледици или инциденти; полицията съобщи за верижни катастрофи и пострадали хора, съобщава БТА. Спасителните служби в Квебек информираха за засилена дейност на екипите по пътя за Монреал, където колите се движат в трудни условия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във