Банкеръ Daily

Новини

Служителите на Транспортна полиция и БДЖ установиха 30 нередовни пътника във влака София - Мездра

Служителите на Транспортна полиция и БДЖ установиха 30 нередовни пътника във влака София - Мездра, съобщиха от пресцентъра на МВР. Гратисчиите били открити при извършена проверка на пътническия влак в междугарието Курило-Своге.
Поредна полицейска проверка за установяване на нередовни пътници по железопътния транспорт проведоха в четвъртък вечерта служители на Транспортна полиция към ГД “Криминална полиция” съвместно с БДЖ. Проверката е извършена към 20.30 часа на ж.п. Курило във влак, който се движел по направление София-Мездра.
Констатирано е, че във влаковата композиция пътували 30 гратисчии – те били без билети. След намесата на проверителите нередовните пътници заплатили стойността на билетите и продължили пътуването си във влака. Началникът и двамата кондуктори на влака са призовани в РУ “Транспортна полиция” – София за изясняване на случая.
Подобни съвместни проверки между Транспортна полиция и БДЖ за редовността на пътниците и обществения ред във влаковите състави ще се провеждат ежеседмично по всички направления на железопътния транспорт в страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във