Банкеръ Daily

Новини

Служители на Alpha Bank положиха доброволен труд в социални и екологични инициативи

Над 200 служители на Alpha Bank се включиха в ежегодната инициатива на банката „Ден на доброволния труд“. Тази година, освен в София, инициативата се проведе за първи път и във Варна и Пловдив.
В София банковите служители реновираха класните стаи на Първо помощно училище. В него се социализират, образоват, обучават и интегрират деца с ментални проблеми от 1 до 10 клас. Втората инициатива, която се проведе в столицата, бе почистване на местността около монумента „Камбаните”.
Доброволците, начело с управителя на Alpha Bank за България Филип Петру, вложиха целия си ентусиазъм и умения в боядисването и освежаването на училището за деца със специални образователни потребности. Те се постараха да подобрят условията на обучение в класните стаи и да направят ежедневието на учениците по-пъстро и жизнерадостно.
Екипът във Варна се погрижи за освежаването на градинката „Севастопол“ в центъра на града, а в Пловдив банковите служители почистиха зелените площи в подножието на хълма Бунарджика. В резултат на тази инициатива в трите града бяха събрани и извозени над 500 кг битови отпадъци.
Кампанията „Ден на доброволния труд“ се осъществява за втора поредна година в рамките на политиката за корпоративна социалната отговорност на банката, която съблюдава и дава тласък на отборния дух и съвместната дейност на Alpha Bank Group.

Facebook logo
Бъдете с нас и във