Банкеръ Daily

Новини

Скандал предизвика отчета за дейността на Комисията за защита от дискриминация

Скандал в пленарната зала прекъсна заседанието на парламента по време на обсъждането на отчета за дейността на Комисията за защита от дискриминация. Депутатите от мнозинството отхвърлиха годишния отчет на комисията, а националистите от Атака поискаха органът изцяло да бъде закрит.
Тази комиися трябва да бъде закрита, защото тя служи само, за да защитава убийците от гара Буново, аргументира предложението си лидерът на Атака Волен Сидеров. Съпартиецът му Павел Шопов пък обяви, че органът, начело на който е Кемал Еюп харчи излишни държавни пари и още със създаването си той бил предопределен да е комисията на ДПС.
От Коалиция за България и ДПС се обявиха против закриването на комисията. Ако от Атака“ инициират такава законодателна инициатива за премахване на комисията, тогава за пореден път ще дискредитират ГЕРБ като управляващата партия, отвърна депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев. Вашата омраза към нас е наша привилегия, категорично заявиха от партията на Доган.
Соцдепутатът Ивелин Николов предложи да се закрият всички комисии, всички регулаторни органи, а на края и политическите партии и парламентът. „Накрая ще се сбъдне мечтата за един фюрер, една партия - един райх! Само не знам какво ще прави онзи малкият фюрер отзад, защото не може да има двама фюрери!”.
Изказването му отприщи вълна от недоволство в редиците на националистите. Лидерът на Атака Волен Сидеров и депутатите националисти започнаха да удрят с юмруци по банките в знак на протест, а председателят на парламента Цецка Цачева обяви почивка заради безредиците в пленарната зала. В спора между националистите и депутатите от ДПС се включиха и социалистите. Това, че тропате по масите, не ви прави по-малко ксенофоби и антисемити, заяви Михаил Миков от Коалиция за България. Страстите се разгорещиха и в кулоарите на НС. Лидерът на Атака Волен Сидеров заяви пред журналисти, че депутатите от БСП редовно присъстват на заседание в нетрезво състояние и затова използват категории като фюрери, антисемисти и ксенофоби. „Тези хора, понеже сега се намират в дълбок политически срив, много често са нервни, истерични, когато излязат на трибуната, не си мерят приказките. Затова ги съветвам в следващите 3-4 години да не излизат на трибуната. Като излизат, се излагат”, препоръча Сидеров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във