Банкеръ Daily

Новини

Ситуацията в Либия обсъждат министрите на отбраната на страните-членки на НАТО

Ситуацията в Либия ще бъде тема на първата работна сесия в среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО, започваща днес в Брюксел, в която ще участва и воянният ни министър Аню Ангелов.
Ще бъдат дискутирани възможните опции за действие на Алианса при различните варианти на развитие на обстановката в страната и региона.
Сред основните теми на срещата са също така трансформацията на отбранителните сили и способности на Алианса, реформата на Командната структура и Агенциите на НАТО и защитата от кибернетични заплахи.
На работната вечеря министрите ще обсъдят различни инициативи и подходи при изграждането на способностите в условията на ограничени бюджети.
На втория ден от срещата ще се проведе заседание на министрите на отбраната във формат ISAF, на което ще се обсъди операцията на НАТО в Афганистан с участието на представители на страните-партньори в ISAF. Ще бъде разгледана реформата на армията и полицията на Афганистан и постепенното поемане от тях на отговорността за сигурността в страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във