Банкеръ Daily

Новини

Сирийската опозиция отхвърли мирната инициатива на Иран

Предложението за сключване на примирие в Сирия, изготвено от Иран, бе отхвърлено от бунтовниците. Те обвиниха Техеран, че със своята инициатива има за цел да спаси режимът на президента Башар Асад, предадоха световните агениции. Представители на ислямската република представиха в неделя мирна инициатива от шест точки, която не предвижда оттеглянето на Асад от ръководството на държавата, но апелира към незабавно прекратяване на насилието и военните действия, което трябва да стана под прякото наблюдение на ООН.


bdquo;Докато свободните сили на сирийския народ постигат решителни политически и военни победи, режимът и неговите съюзници предлагат съмнителни и закъснели политически инициативи. Иранското предложение е пример за тези отчаяни опити за спасяването на потъващия кораб на режима на Башар Асадrdquo;. Това се посочва в изявление на Националната опозиционна коалиция.


В същото време сирийската правителствена армия отново е използвала ракети Скъд срещу бунтовниците през последните няколко дни. Информацията бе оповестена ононимен източник от Държавния департамент на САЩ


Миналата седмица режимът използва руските ракетни комплекси, разположени край Дамаск, за да порази цели в северна Сирия. Според Пентагона са били изстреляни най-малко 6 Скъд- а.

Facebook logo
Бъдете с нас и във