Банкеръ Weekly

Новини

Синьо единство обжалва отказа на ЦИК да заличи партията за вота

Синьо единство ще обжалва решението на Централната избирателна комисия, която отказа да заличи регистрацията на партията за участие в парламентарните избори на 12 май. Това заяви председателят на формацията Христо Панчугов. Той окачестви аргументите на ЦИК като откровено безумни.


Не представлява сериозен проблем за нас. Ние имаме решение, че няма да се явим на изборите, но все пак дотолкова, доколкото ще бъде завъртян в лотарията и ще бъде изтеглен номер, с което партията реално ще трябва да се отпечата на бюлетината. За мен е неприемливо. Отново, след четири години правене на Изборен кодекс, на неговия финал има такъв сериозен пропуск. За мен е недопустимо, посочи Панчугов.


Той разсея съмненията, че в момента се водят разговори с ДСБ за включване в техните листи. Според решението на Националния съвет на Синьо единство ние няма да участваме на тези избори. Каквито и разговори да продължават, те не се водят между нашата политическа партия и Демократи за силна България, категоричен бе Панчугов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във