Банкеръ Daily

Новини

Синята коалиция снема доверието си от вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов

Синята коалиция снема доверието си от вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов и настоява министър-председателят да го извади от състава на Министерския съвет. Това съобщиха на пресконфренция в Народното събрание съпредседателите на формацията Иван Костов и Мартин Димитров. Ние искаме правителството да успее в борбата си срещу престъпността и затова е необходима смяната на министър Цветанов, заявиха десните.
ДСпоред тях той не е успял да обезвреди върховете на мафията и е превърнал противодействието на престъпността и корупцията в медийни акции. Поради некомпетентност и лошо управление губи битката с организираната престъпност. Не противодейства на битовата престъпност и допусна тя да излезе от контрол, особено в малките населени места.
Цветанов е допуснал пробив в националната сигурност чрез огласяване на класифицирана информация, твърдят още от Синята коалициа.
Той е приложил порочните практики и методи на правителствата на Сакскобургготски и Станишев като политически злоупотреби с подслушването на председателя на ДА „Митници. Злоупотребил е с ресурсите на МВР за решаване на лични вражди. Цветанов е станал единственият министър на вътрешните работи след 1989 г., който е допуснал системно нарушаване на граждански права с полицейски произвол и насилие. Обвини без доказателства лекари от болницата в Горна Оряховица в умишлено причиняване на смърт, заявяват още от Синята коалиция.
Според тях вътрешният министър е нарушил основни принципи на демокрацията. Създале е практика на намеса на полицията по време на избори, като тези в община Разлог. Не реформира МВР. Замени системата за сигурност със система на страха, посочиха още в товивите си от Синята коалиция за да свалят доверието си от Цветан Цветанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във