Банкеръ Daily

Новини

Симеон Дянков: Върнах се в България с идеята да помогна според силите си

„За пети път празнувам трети март тази седмица. Това, което видях при срещите си с нашите сънародници тук ме кара да вярвам, че можем да сме обединени. Гордея се още повече с това, че съм българин. Върнах се в България с идеята да помогна според силите си. Вярвам, че всички заедно можем да направим страната ни по-добро място за живеене. Това каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред над 600 наши сънародници в Ню Йорк. Дянков беше гост на концерта по случай националния празник на България, организиран от Генералното ни консулство и от българските училища в града. По-късно вицепремиерът говори с настоятелствата на нашите училища „Христо Ботев и „Гергана и с представители на културни организации на българите от Ню Йорк.
Дянков се срещна и със световноизвестния художник от български произход Кристо, както и с директора „Международни проекти на най-големия музей за модерно изкуство в света - нюйоркският The Museum of Modern Art. По време на срещата беше представен проекта за Музей на модерното изкуство в София и бяха потърсени съвети за експозициите в столицата ни.
С това приключи едноседмичната работна визита на вицепремиера и министър на финансите в САЩ. Дянков имаше поредица от срещи с българските общности в Бостън, Вашингтон, Орландо, Форт Лодърдейл и Ню Йорк, с наши студенти в Харвард, Масачузетсткия технологичен институт и нюйоркската университетска мрежа, с настоятелствата на български църкви и училища в САЩ. Вицепремиерът представи ролята на България като регионален фактор на стабилността на лекция в Харвардския университет и говори на специален панел, посветен на напредъка на страната ни в експертната фондация „Херитидж във Вашингтон.

Facebook logo
Бъдете с нас и във