Банкеръ Daily

Новини

Симеон Дянков ще изнесе лекция в Харвардския университет

Министър на финансите Симеон Дянков ще изнесе лекция в Харвардския университет днес за финансовата стабилност на България, съобщиха от министерство. Лекцията ще е във Факултета по държавно управление
Джон. Ф. Кенеди към университета от 16.15 ч. местно време. По-рано през деня министър Дянков ще се срещне с преподаватели от Харвард, с представители на ръководството на университета и с български студенти от университетската система на Бостън.
Вицепремиерът и министър на финансите е на работно посещение в Съединените американски щати до 6 март. В програмата на министър Дянков са включени срещи и публични изяви, на които ще бъдат представени регионалната роля на България, финансовата стабилност на страната ни и възможностите за нови инвестиции.
Вицепремиерът ще се срещне и с български общности от Източното крайбрежие на САЩ, с настоятелствата на двете български училища в Ню Йорк, с настоятелства на български църкви и ще посети културни центрове на българската общност. Предвидена е и среща със световноизвестния художник от български произход Христо Явашев-Кристо.
На Националния празник - Трети март, министър Дянков ще има двучасово участие на живо по българското интернетрадио Отзвук, чиято програма е насочена към българските общности по света.

Facebook logo
Бъдете с нас и във