Банкеръ Daily

Новини

Симеон Дянков ще даде старт на строителните работи по изграждането на подходния път към ГКПП „Капитан Андреево”

nbsp;


nbsp;


Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков ще даде старт на строителните работи по изграждането на подходния път към ГКПП bdquo;Капитан Андреевоrdquo;, с дължина е 3.4 км., който е част от магистрала bdquo;Марицаrdquo;.


Министерството на финансите е възложител на строителството на проекта в изпълнение на Компонент 2 от bdquo;Втори проект за улесняване на търговията и транспортаrdquo;, финансиран от Международната банка за възстановяване и развитие и съфинансиран от държавния бюджет. След проведени две международни процедури по правилата на Световната банка са сключени два договора: за изпълнение на строителните работи със сдружение bdquo;ПОРР, Австрия - Пътностроителна техника, Българияrdquo;, на стойност 21,1 млн. лв.;за упражняване на строителния надзор - със сдружение bdquo;Пътконсулт 2000-ТриЕс-АйАрДиrdquo;, на стойност 932 хил. лв.


Срокът за изпълнение на строителните работи е 16 месеца.


bdquo;Втори проект за улесняване на търговията и транспортаrdquo; има за цел да улесни регионалната търговия и транспорт чрез подобряване на капацитета, ефикасността и качеството на услугите на външните гранични пунктове на ЕС, с особен акцент върху транс европейските коридори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във