Банкеръ Weekly

Новини

Сидеров: Президентът наруши Конституцията, назначавайки Василев

Президентът наруши Конституцията и Закона за електронното управление при сформирането на служебното правителство. Това обяви лидерът на bdquo;Атакаldquo; Волен Сидеров. Според него указът е противоконституционен, тъй като с него се назначава министър, който да отговаря за е- правителството при положение, че в предишния кабинет такъв пост нямаше.


bdquo;В Закона за електронното управление изрично е упоменато, че министърът на транспорта отговаря за електронното правителствоldquo;, изтъкна още националистът. Той обясни, че Атака вече е подала сигнал до омбудсмана и ще очаква той да сезира Конституционния съд. Според Сидеров нарушенията на Конституцията и Закона за електронното правителство с указ 56 е достатъчен повод за започване на процедура по импийчмънт на държавния глава в следващото 42-ро Народно събрание.


Новият министър Роман Василев, освен без портфейл е и без нормативна уредба, заяви Огнян Стоичков, депутат от bdquo;Атакаldquo; в 41-то НС. Според него служебното правителство не може да определи функциите на Василев, той като няма как да измени Закона за електронното управление.


Жалко е когато президентът тръгне с фалстарт, заяви Волен Сидеров. Той отново се закани да присъства на заседанието на служебния кабинет в Министерския съвет в сряда. bdquo;Вече сме пуснала заявление в деловодството на Министерския съвет с искане 10 бивши депутати от bdquo;Атакаldquo; да присъстват. Тези заседания не трябва да са закритиldquo;, отсече Сидеров. Видимо недоволен той коментира, че засега националистите не са получавали покана за среща от служебния премиер Марин Райков, след като премиерът проведе вече консултации с ГЕРБ, БСП и ДПС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във