Банкеръ Daily

Новини

Сидеров поиска оставки заради протеста пред централата му

bdquo;Атака иска оставката на шефа на отдела Обществен ред и защита при бедствия в столичната община Красимир Димитров, който е дал разрешение за протестите вчера в София. За това настоява лидерът на партията Волен Сидеров. Причина за недоволството на националистите бе, че шествието на членове и симпатизанти на РЗС и НФСБ се отклони от маршрута си и обсади централата на Атака. Оказа се обаче, че по това време Димитров е бил в отпуск и не е присъствал на протеста, както правел по принцип.


bdquo;Когато имаме наши мероприятия той се движи с нас и ако се отклоним и с половин метър, веднага вика полиция да ни спира. Вчера обаче той е отсъствал и не е подал сигналldquo;, заяви Сидеров.


Той изтъкна, че когато националистите протестира иматочно очертани маршрути, които не могат да бъдат променяни. bdquo;Вчера валерисимеоновци, янеяневци и други такива са си позволили да обиждат bdquo;Атакаrdquo; и мен - човекът, който е направил някои от тях известниldquo;, коментира още лидерът на партията. Затова националистите ще настояват столичният кмет Йорданка Фандъкова да обясни защо покровителства нарушенията на закона и защо изпълнява политически поръчки. Тя обаче също е в отпуск и в момента длъжността кмет на столицата изпълнява нейната заместничка Мария Бояджийска.


Според Сидеров протестът пред централата на bdquo;Атакаldquo; е организиран именно от хората на Бойко Борисов. bdquo;Те поръчват тези неща, а извършителите са янеяневци и валерисимеоновци, които изпълняват платени поръчки на ГЕРБldquo;, заяви бе лидерът на националистите.


Той бе категоричен, че маршрутът на протеста на Национален фронт за спасение на България на Валери Симеонов и на РЗС не минава през ул. bdquo;Врабчаldquo; 1, където се намира централата на bdquo;Атакаldquo;. Заради бездействието на столичната полиция, която не е спряла незаконния протест, Сидеров щял да сезира прокуратурата.


bdquo;Общината тихомълком дава разрешения за незаконни действия и хулигански прояви, а общинска полиция и СДВР не правят нищо, за да ги спрат. Всичко това е насочено срещу партия bdquo;Атакаrdquo; и нашата централаldquo;, заяви още Сидеров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във