Банкеръ Daily

Новини

Швейцария е първенец по инвестиции у нас

Швейцария е направила най-много инвестиции в България през първите седем месеца на тази година. Вицепремиерът и министър на икономиката Лидия Шулева уточни, че вложените средства на зелено у нас през този период са 533 млн. щ. долара. Те са с 63% повече спрямо миналата година.
Шулева отбеляза това, след като откри новата производствена линия на шоколадите Нестле Класик и Кит Кат на компанията Нестле София. Стойността на линията е 5 млн. лева. С нея дружеството се превръща в най-големия производствен център за страните от Източна Европа. Инвестиционната програма на шоколадения производител, предвидена за 2003 г., включва вложения за общо 13 млн. лева.
Първите няколко години в България не бяха много благоприятни за нас и ние ги приключихме със загуба. От 2001 г. нещата обаче се промениха и ние започнахме да възвръщаме направените инвестиции, заяви генералният директор на Нестле София Йоанис Лазаридис. Той допълни, че през 2004 г. дружеството планира да направи вложения за 5 млн. щ. долара. Лазаридис очаква приходите от продажби на продукти с марката Нестле тази година да достигнат 86 млн. лв., а печалбата да е поне 5 на сто от тях.

Facebook logo
Бъдете с нас и във