Банкеръ Daily

Новини

Щети за близо 4000 лева нанесоха крадци на кабели в парк „Езеро” в Бургас

Щети за близо 4000 лева нанесоха крадци на кабели в парк „Езеро” в Бургас, съобщиха от пресцентъра на общината. Обект на посегателството са станали 35-40 стълба от парковото осветление, разположени в района на тенис кортовете и алеята на здравето. Задигнати са капаците на таблата и са изтръгнати кабелите на осветителните тела.
В резултат на извършената кражба близо 30 % от цялата територия на парка е на тъмно. От утре фирмата, поддържаща парковото осветление в района, започва възстановяването на откраднатото. Осветлението ще бъде ремонтирано в рамките на седмица.
Това е втората голяма кражба в парк „Езеро” само за последните четири месеца. Щетите от предишната отново възлизаха на около 4 хиляди лева.
Умишленото увреждане на общинска собственост струва стотици хиляди левове годишно. Тези средства са нужни за възстановяване на пораженията върху новоизградени детски и спортни площадки, парково оборудване /пейки, кошчета и др./, улично осветление, зелени площи, разбити подлези и премахване на нецензурни надписи по фасадите на училища и паметници.
Всяка кражба или вандалски акт води до необосновани материални и финансови загуби за общината. За пореден път общинска администрация призовава гражданите да пазят общинското имущество и ако станат свидетели на нови вандалски действия, да алармират за това органите на реда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във