Банкеръ Daily

Новини

Ще си сътрудничим в социалната сфера с Русия

Програма за сътрудничество между Министерството на труда и социалната политика и Министерството на здравеопазването и социалното развитие на Руската федерация подписахаминистрите Тотю Младенов и Татяна Голикова в Москва. Основната цел е развитието на двустранното сътрудничество чрез договаряне на конкретни инициативи през 2011-2012 година. Като основен приоритет в Програмата е заложено провеждането на експертната среща по въпросите на тълкуването и прилагането на Договора между Руската Федерация и България за социална сигурност и споразумението към него.
По време на срещата министър Младенов изрази удовлетворение от подписаното през ноември 2010 г. в София Споразумение за прилагането на Договора за социална сигурност между, с което се гарантира уеднаквена процедура, важна за правата и възможностите на работниците, работили и живеели на територията на двете страни, както и за фирмите, развиващи дейност. Той запозна министър Татяна Голикова с основните приоритети в работата на социалното ведомство по преодоляване на социалните последици от кризата в областта на пазара на труда и социалната сигурност.
По-късно днес Младенов се срещна среща с Илдар Габдурахманов, първи замeстник-председател на Комитета по труд и социална политика на Държавната дума на Руската федерация. Те обсъдиха въпроси, свързани с развитието на законодателствата на двете страни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във