Банкеръ Daily

Новини

Ще си сътрудничим с косовската полиция в борбата с трансграничната организирана престъпност

Борбата с трансграничната организирана престъпност обсъди главният секретар на МВР Калин Георгиев с генералния директор на Косовската полиция Бехар Селими
Двете страни набелязаха основните линии на дейност, по които да си сътрудничат - борба с нелегалната миграция, незаконния трафик на хора, наркотици, оръжие и моторни превозни средства, контрабандата на стоки, сексуалната и трудовата експлоатация и детската порнография.
Главен комисар Георгиев изрази готовност МВР да сподели своя опит в областта на подбор, назначаване и обучение на служители.
От своя страна генералният директор на Косовската полиция Бехар Селими даде висока оценка на работата и професионализма на българския полицейски контингент в EULEX.
Договорено бе съгласуване и подписване на Меморандум за разбирателство и сътрудничество между министерствата на вътрешните работи на двете страни.
В рамките на посещението си у нас Бехар Селими посети центъра за видеонаблюдение в СДВР и се запозна с функционирането и резултатите по отношение на превенцията и разкриването на престъпления и пътни нарушения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във