Банкеръ Daily

Новини

Ще си сътрудничим с Афганистан при предотвратяването на бедствия

Правителството одобри проект на споразумение между Министерството на вътрешните работи на България и Националната агенция за борба с природните бедствия на Афганистан за сътрудничество при бедствия, съобщиха от правителствената пресслужба. Документът предвижда страните да си сътрудничат в сферата на превенцията, готовността и реагирането при бедствия, като целта е да се подпомагат двете държави и техните граждани в случаи на нужда.
Сътрудничеството ще се осъществява под формата на обмен на информация и добри практики в областта на защитата при бедствия, планиране, организиране и провеждане на общи семинари, обучителни курсове и конференции. Одобреното споразумение предвижда още обучение и обмен между двете страни на експерти, спасители, стажанти и преподаватели, развитие на сътрудничеството между доброволни, граждански и обществени организации в сферата на сътрудничество при бедствия.
Проектът на споразумение предвижда Главна дирекция „Гражданска защита” към Министерство на вътрешните работи да приема за обучение и квалификация афганистански специалисти, спасители и експерти в Учебния център на Гражданска защита в Монтана

Facebook logo
Бъдете с нас и във