Банкеръ Daily

Новини

Ще си сътруднчим с Грузия в в борбата с престъпността

Споразумение за сътрудничество в борбата с престъпността подписаха вътрешните министри на България и Грузия Цветан Цветанов и Иване Мерибашвили. Документът предвижда обмен на данни и информация за извършени престъпления, съдействие в хода на специализирани операции, обучение и повишаване на квалификацията на служителите. Друг акцент в разговорите на двете делегации е било сътрудничеството по линия на гранична полиция. Между нас не стоят отворени теми и нерешими въпроси. Грузия има европейска перспектива и такава за членство в НАТО – подчерта министър Цветан Цветанов. Той отбеляза, че е впечатлен от изключителната ефективност на институциите в сферата на правораздаването в Грузия. Ако допреди 2-3 години затворниците там са били 5 000, сега те са около 24 000. Това е още една гаранция за успешно противодействие и на тежката организирана престъпност.
В страната ни няма сериозно престъпление, в което да са замесени български граждани – отбеляза Иване Мерибашвили. Бъдещото сътрудничество на правоприлагащите органи ще създаде нови възможности за по-интензивни контакти и в сферите на икономиката и туризма. България е един от „прозорците” ни към Запада и Европейския съюз, заяви грузинският вътрешен министър.
Делегацията на Министерството на вътрешните работи на Грузия е на официално посещение у нас по покана на министър Цветанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във